Reteta culinara – tarta cu capsuni si branza

Această reţetă este pentru o tavă, care se pot face în circa 60 de minute.

Ingrediente folosite:

– Aluat

250 g făină,

125 g unt,

2 ouă.

– Umplutură:

500 g brânză de vaci

100 g zahăr pudră,

400 g căpşuni,

1 plic gelatină,

1 lămâie.


Mod de preparare:

Se amestecă bine făina cu untul înmuiat şi tăiat bucăţele, apoi se adaugă ouăle şi se frământă aluatul, după care se înveleşte în folie de plastic şi se pune la frigider, timp de 30 de minute.

Apoi se întinde o foaie rotundă, aşezată în formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, astfel încât să urce puţin pe pereţii formei.

Se acoperă foaia cu hârtie specială pentru copt şi se presară boabe de fasole uscată ca să nu se umfle aluatul la copt.

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit, se scoate tava din cuptor şi se înlătură hârtia cu boabele de fasole cu tot.

Se pune gelatina la înmuiat cu ¼ pahar apă rece, timp de 15-20 de minute.

Se adaugă 2-3 linguriţe de suc de lămâie şi se încălzeşte ( nu se fierbe ) cât să se dizolve gelatina.

Căpşunile spălate şi scurse de apă, brânza de vaci ( sau urdă ) , zahărul pudră şi coaja rasă de lămâie se pun într-un vas. Se amestecă cu mixerul până devine o cremă omogenă.

Apoi se adaugă gelatina topită şi răcorită, se amestecă bine şi se toarnă peste foaia de tartă.

Se pune la frigider 2-3 ore , apoi se poate decora cu felii de căpşuni şi lămâi.

Poftă bună!


Alte reţete culinare pe : http://cluc24reteteculinare.blogspot.com/ , sau clic pe acelasi link, din dreapta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: