Tort Diplomat

Ingrediente folosite:

2 pachete pişcoturi de şampanie,

– 3 ouă,

-1 cutie compot de ananas,

– 200g. zahăr,

– 500g. frişcă,

– 7-8 plicuri gelatină alimentară granulată de 5g.,

-15 ml. rom,

– 1 zahăr vanilat,

– 150 ml. lichior triplu sec

Mod de preparare:

Într-un vas de 3-4 litri se pune gelatina la înmuiat în zeama de la compot şi se lasă o oră.

Frişca se bate spumă şi se pune la frigider.

Albuşurile se bat spumă, se adaugă 100g. zahăr, romul şi se bat în continuare până se întăresc ca o zăpadă şi se lasă la o parte.

Gălbenuşurile şi apoi restul de zahăr se adaugă la gelatină înmuiată şi se trece vasul pe un vas cu apă clocotită. Se fierbe 8-10 minute până se leagă cu gălbenuşurile.

Se ia de la abur, se adaugă fructele din compot şi zahărul vanilat, amestecând continuu până devine călie. Atunci se toarnă peste aceasta spumă de albuş şi se amestecă tot, de jos în sus.

Se adaugă apoi frişca rece şi se amestecă tot de jos în sus. Pe măsură ce se amestecă , se umflă compoziţia şi se întăreşte.

Tava ( una rotundă sau 2 de cozonac ) se tapetează cu folie de aluminiu, sau celofan pungă. Se aranjează pişcoturile pe margine şi pe fundul tăvii. Apoi se toarnă crema şi se lasă la frigider 2-3 ore. Când se scoate se ornează cu frişcă, fructe, bomboane, etc.

Dacă se pune lichior, se stropeşte cu o parte pişcoturile iar restul se pune în cremă după ce s-au adăugat albuşurile spumă.

POFTĂ BUNĂ !


Alte reţete culinare pe : http://cluc24reteteculinare.blogspot.com/ , sau clic pe acelasi link, din dreapta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: