La o nunta oarecare….

Precum este naşterea, botezul, şi nunta este un prilej de sărbătoare. Face parte din ciclurile vieţii.

Fiecare trăieşte momentul cum poate, cum simte…fericit, trist…obligat…Depinde şi de rolul său la o nuntă: mirele şi mireasa participă activ, naşul trebuie să asigure atmosfera, socrii şi părinţii să fie la înălţimea situaţiei, invitaţii să petreacă. Masa oficială trebuie să aibă mereu figurile vesele pentru a nu trezi comentarii.

Majoritatera persoanelor feminine se îmbracă în negru…culoare elegantă şi sobră…dar şi tristă…încă o nuntă…încă o ocazie pierdută ( pentru fetele nemăritate ) …sau încă unul îşi îngroapă burlăcia ( gândesc doamnele )! Negrul e sexy, cu cât este mai mică cantitatea de material folosită.!

Muzicanţii află locurile de unde provin nuntaşii pentru a alege melodii specifice.

Echipa de filmare şi de fotografi, caută ineditul, personajele principale, invitaţii, veselia…

Obiceiurile diferă de la zonă la zonă…

Primul pas este la mire, dacă eşti cunostinţa lui…Aşa un Muică al nostru îşi începe ziua de dimineaţă. Normal trebuie să bea un păhărel cu mirele, să cinstească!

Apoi se pleacă spre naşi. Acolo , normal se mai ciocneşte un păhărel…De la atâta păhărele, trebuie şi o prăjitură, că doar totul arată ca la o cofetărie…Apoi un suc şi mai merge o tărie.

Apoi plecarea după mireasă. Se mai bea un păhărel, normal, în cinstea miresei. Iar prăjituri, suc…

Se merge la cununia civilă. Gata, căsătoria este legalizată. Muică al nostru mai bea un păhărel în cinstea acestui eveniment.

Apoi fuga la biserică. Pregătiri de plecare la masă. Muică al nostru deja e ameţit…vesel…

Acesta ajunge mai târziu la masa festivă, urcă la etaj în restaurant, bea o şampanie şi descoperă că este la altă nuntă! Coboară la parter, mai ia o şampanie şi nimereşte mirii pe care-i căuta. A rămas fără cuvinte după atâtea cinstiri…

Se deschide dansul, masa şi petrecerea! Şi dă-i cu cheful. Muică al nostru gustă tăria de la masă şi i se pare că este apă colorată! Omul a avut experienţe destule pînă acolo!. Sesizează bolborosind, mirele care descoperă că barmanii au greşit sticla , în loc de tărie era chiar apă colorată…şi nu doar pentru Muică ce era deja ameţit , şi ci pentru alţi invitaţi…. Chelneriţele îşi cer scuze întinzându-se să ia paharele greşite, descoperind câte un decolteu…ce topeşte orice suparare a lui Muică….

Muică al nostru devine erou, ceilalţi invitaţi ar fi băut apa colorată şi ar fi avut o părere proastă despre nuntă…Barmanii au uitat apoi să mai greşească…

Bravo Muică, trăiască nunta!

Săracul Muica, fericit, verifică toate băuturile. La sfârşitul nunţii, constată că nu mai are curajul de a pleca. Rămănsese pe loc, iar mirii, naşii şi rudele acestora şi ei stau…. aşteptând eliberarea ringului….Mesele se goleau, scaunele se strângeau dar Muică al nostru prindea cu greu curajul plecării…..


Hai cu Muică,

La o ţuică,

Că petrecerea e pe val,

Băutura în aval.


Încă una şi mă duc,

Dar nu ştiu de cine să apuc,

Că totul se învârte,

Şi se roteşte.


Muică hai acasă,

Că te aşteaptă la masă,

Să-ţi revii din băutură,

Că o iei pe arătură!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: