Călătorind cu autobuzul

Zilele acestea am pornit la un drum anevois cu autobuzul. Drumul fiind mai lung, am privit persoanele din jur, chipurile lor, mimica…

Norocul meu a fost, că acum nu a mai trebuit să mă chinui să compostez biletul. Eram fericit. Aveam abonament. M-am aşezat în picioare în mijlocul spaţiului dintre scaune. La mijloc e bine, că nu zice cel stânga să mergi în dreapta sau viceversa!

Un bărbat ţinea cu mâinile celor doua bare şi ocupa un spaţiu dublu cât el. Dar ţinea de acel teritoriu la nebunie…

Mai în spate urcase o femeie ce vorbea tare la telefon, în limba maghiară, pentru a şti cei din autobuz că este bilingvă!

Un tânăr stătea pe o banchetă cu câte două scaune faţă în faţă. Discutase cu un amic al său, să se întâlnească…Între timp urcă trei fete de liceu, aflate în vacanţă. După un timp, băiatul întrebă fetele cum poate ajunge într-o anumită zonă a oraşului, fiind din altă localitate, trist şi singur. Fetele amabile îi dau indicaţii, dar el vrea să fie însoţit…cine ştie….La un moment dat, una din fete îl recunoaşte de pe internet, din profilul său postat pe unul din celebrele site-uri de prietenii…Culmea şi-a adus aminte că au şi discutat, fiind chiar din oraş….Săracul băiat, internetul i-a jucat o festă, acum….

Între timp bărbatul care stătea cu teritoriul său, acceptase acolo o femeia superbă, cedându-i loc în spaţiu, lângă el, acesta ocupând un locşor atât de mic, că ţi se făcea milă de el….

Între timp o frână bruscă, agaţă un cercel lung al unei fete de tricoul unui băiat, pe care ea-l filase de mult….totul sub rugăciunile religioase, unui cerşetor.

Între timp, urcă un bărbat cu o bere, însoţit de un amic. Se asează lângă un bătrân şi începe să critice tânăra generaţie , şi să dea vine pe şcoală, fără a ţine cont că el nu a contribuit la cei 7 ani de acasă ai copilului său…Începe să poarte un dialog, retezând vorbele bătrânelului, pentru a fi lăsat să-şi expună, el, punctul de vedere. Adică să se laude că ştie 8 limbi străine, are pământ, cunoaşte peste 80% din afaceriştii României… Dialogul încet s-a transformat în monologul lăudăşeniei. Apoi coboară, întreabă pe o fată cât este ceasul şi-i spune că arată ca o …păpuşă!

Niciodată nu am ştiut că se pot vedea atâtea într-o călătorie cu autobuzul….

Apoi mă duc la spital, urc sus la etaj şi vă un pacient mai gras, care tot timpul era acolo. Oare de ce? După câteva minute aflu…acolo erau cabinetele doctoriţelor şi a asistentelor. Ele erau îmbrăcate ca de vară…senzuale …

Reclame

One Response to Călătorind cu autobuzul

  1. Ion Vasile spune:

    Mie-mi place cu autobuzul…imi clatesc ochii….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: