Criza financiara – doar pentru unii

Criza financiară începe să fie cât mai acută, în toate domeniile profesionale. Tot mai greu şi încâlcit este prin păienjenişul acesteia…

S-a ajuns la o parte a sistemului bugetar.
Acum s-a descoperit că nu sunt bani pentru profesori, care au fost păcăliţi şi manipulaţi cu măriri de salarii pe care nici ei nu le credeau posibile, şi vor să le dea concedii fără plată. S-au gândit acum, când trebuie să înceapă şcoala. Când ei au făcut greva , au fost acuzaţi de pierderile ce le vor suferi elevii, datorită lipsei orelor efectuate. Aceste ore au fost recuperate. Acum dacă anul şcolar se amână, cum se vor recupera? Vor prelungi anul şcolar în 2010, sperând că se scapă de criză? De aceea vor să reducă materiile de bacalaureat , numărul examenelor, pentru a câştiga timpul necesar?

Aceleasi probleme sunt şi la funcţionari. Sunt cozi interminabile pentru a scoate un act, pentru a ridica un colet, pentru a depune un dosar… Probabil se va ajunge la nivelul programărilor, care să se intinde de-a lungul lunilor, poate ani…Cine ştie, poate documentul respectiv nu mai trebuie!
La spitale ce vor face? Vor fi programări, zile specifice de operaţii iar urgenţele vor aştepta aceste zile?
Poliţia va interveni la apeluri doar în zilele programate?
Sistemul privat îşi face propria lege. Închide sau suspendă lucrările în funcţie de propriile interese. Angajaţii sunt mai harnici, pe bani mai puţini… ce contează munca suplimentară, care poate îmbolnăvi omul? Dacă omul este terminat, altul în locul său!
Totuşi sunt persoane şi firme care prosperă…mai ales din exploatarea angajatului Oare încet încet ne întoarcem în istorie?
Somajul este in floare, reconversia profesională lipseşte, nu sunt bani de la buget! Acum cel mai bine este să te apuci de specializări, dar pe investiţii proprii.
Însă, Parlamentul şi politicienii aflaţi pe acolo, ei nu sunt afectaţi, ca bugetari? Oare ei nu ar putea lucra doar 3 luni pe ani, restul fiind fără plată? Şi aşa dacă am aduna munca lor profitabilă, într-un fel sau altul, nu cred că depăseste acest timp de lucru efectiv.
Soluţia trebuie să vină de la ei! Exemplul trebuie să vină tot de la ei!

Cineva îmi spunea că semnele crizei sunt scăderea preţurilor: materii prime, utilităţi, servicii. În momentul în care cresc preţurile, înseamnă că ieşim din criza economică şi implicit financiară?
Nu cred pentru că tot timpul se zice, ca de abia de acum vin vremurile grele… tot timpul va fi mai greu…
Anul acesta e an electoral, deci probabil se va face şi ceva bun…
Trăim azi, cu regretele de ieri şi cu speranţa că mâine va fi mai bine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: