Trecători prin viaţă

Oamenii sunt trecători prin viaţă. Ei se nasc, trăiesc şi mor după care ceilalţi îşi urmează cursurile vieţii, fără a avea vreun impact acest lucru asupra lor. Doar persoanele care cunosc omul, al carui fir al vieţii s-a stins, suferă, îşi amintesc de el, îl pomenesc şi apoi peste mai multe decenii, după generaţii…este uitat….
Omul ca orice fiinţă trăieşte pentru că are un rost în viaţă. Prin viaţă poţi fi un simplu pieton sau un şofer de maşină, semn al prosperităţii. Oricum ai fi, esti pe strada vieţii, esti un trecător….

Aşa cum ne ghidăm pe hartă, când căutăm anumite direcţii de destinaţie, aşa ne ghidăm, în etapele vieţii, pe unde vrem să trecem şi să lăsăm o amprentă a vieţii noastre.
Trecătorul poate lăsa urme frumoase, ca niste flori sau urâte ca nişte hârtii aruncate pe jos….
Dacă trecem prin viaţă, este bine să lăsăm mai multe lucruri frumoase în urma noastră, pentru a avea un bilanţ pozitiv al existenţei noastre. Nu putem avea numai lucruri frumoase în viaţă, dacă nu ar fi şi lucrurile urâte, nu am putea aprecia frumuseţea.

Să ne trăim viaţa, din plin, alături de prieteni şi flori, de dragoste şi bunătate, de fericire …
Fericirea noastră, este ceea ce lăsăm în urmă, urmaşi, lucruri realizate, sau măcar faptul că am fost buni cu cei din jur, nu le-am făcut rău cu voia noastră pentru răzbunare sau distracţie.
Omul este trecător, sufletul este mare şi inima iubitoare.
M-am născut ieri, ca să trăiesc azi cu gîndul că mâine se va spune că şi eu am fost un trecător în această lume, lăsând o lume mai bună…..

Lasă un comentariu