Oare ce ne mai mira?

Intr-una dintre zile eram în staţia de autobuz. Aşteptam ca mulţi alţii, un mijloc de transport care să ne ducă pe fiecare, la destinaţia dorită.
La un moment dat, un bătrânel cu pelerină lungă aflat în mişcare, îşi face cruce. Mai face câţiva paşi şi se opreşte în faţa unei tinere şi îşi face din nou cruce. Se îndepărtează câţiva paşi , se întoarce şi repetă ritualul.
Mirat, mă uit la persoana căreia îi erau dedicate aceste momente. Era o tinerică de vârstă … cu două cifre , prima fiind categoric 1, blondă cu părul lung, îmbrăcată cu o geacă scurtă ca un …sutien, trăgând cu putere din ţigară în timp ce asculta muzică la căşti. Acum zâmbea şi ea de acele momente.
Oare de ce îşi făcuse cruce bătrânul? Ce-l mirase atât de mult?
Faptul că fuma? Înseamnă că nu circulă prea des, pe lângă blocurile şi aleile de lângă şcolile generale, să vadă cum se retrag tinerele vlăstare la o relaxare cu ţigara…mai ales că peste 70% dintre acestea sunt fete,
Să fie faptul că asculta muzică la căşti? Înseamnă că nu a trecut prin centru, unde dacă esti turist rătăcit, nu este nimeni care să-şi răspundă la o întrebare îndrumătoare, pentru că nu te aud, din cauza volumului căştilor. Acolo poţi auzi toate genurile de muzică…ca un fel de promo.
Să fie uimit că avea telefon? Atunci sigur nu urcă în autobuz să vadă fetiţe şi băieţi care-şi critică prin intermediul telefonului mobil învăţătoarele care le dau ceva…teme.
Uimit de îmbrăcăminte? Înseamnă că nu se uită la noile emisiuni TV, de unde generaţia tânără îşi alege idolul.
Sau, o fi ajuns la concluzia că viaţa s-a schimbat, poate mult prea repede …

Ce ar fi zis de aşa ceva…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: