Din ciclul femeia – mereu curtata

Zilele trecute, aşteptând ca autobuzul să se tărească pe străzile aglomerate din oraşul unde maşinile s-au înmulţit vertiginos, deşi numărul parcărilor şi au banilor au scăzut la fel, de vertiginos, aud o voce feminină care ţinea mult să iasă în evidenţă.
Această voce discuta cu cineva, la telefon. Discuta…, este poate prea mult spus, deoarece vorbea mult, fără pauze, semn că interlocutorul poate lăsase telefonul deoparte , făcând şi alte treburi dar, mai aprobând din când în când cele spuse de ea.
Fata se plângea că un anume băiat, P, se ţine după ea. Apoi nu uită să remarce că la petrecerea din săptămâna ce tocmai se încheia, mai primisese avansuri de la alţi doi băieţi. Se lamenta, că doreşte să păstreze relaţia pe care o are cu un anume M, dar poate va accepta provocările lui D.
Apoi nu a uitat să remarce ce băiat bun este X, harnic, dar numai atât.
Felul în care vorbea , aveai impresia că numai prin simpla ei apariţie, băieţii leşinau unul lângă altul, iar ea calcă tot timpul pe…moale.
Fata, avea în jur de 18 ani, perioadă în care toate se cred, că ele sun în centrul Universului….

Acest episod era aproape uitat, dacă numai după câteva zile, aflându-mă pe stradă, aşteptând pe cineva, nu asistam la o discuţie între două pensionare veterane, aflate în faţa unui bloc, ascunse în spatele copacilor stufoşi.
După discuţiile specifice legate de bolile care le au, de vremea schimbătoare şi de politica românească, una dintre ele, văduvă, a început să se plângă că este sunată de un prieten al răposatului ei soţ, care vrea să se cupleze cu ea. Aceasta era supărată, mai ales că şi un alt vecin îi „dădea târcoale”. Susţinea că nu va găsi alt bărbat ca soţul ei, de care-şi amintea că mereu o lăuda la vecine, aşa cum încuviinţa şi colega de discuţie.
Dar totuşi nu o lăsau indiferentă avansurile care le primea că cine ştie… femeia trebuie curtată, chiar dacă uneori doar ei i se pare că acest lucru se întâmplă….

Cine ştie ce pică… la un pescuit….

Reclame

2 Responses to Din ciclul femeia – mereu curtata

 1. bradu spune:

  Femeia,eterna poveste :)) :)) ce bine ai surprins momentul.Credeai ca varsta va tempera ceva? ei bine se pare ca nu.Si acest gen de femei chiar cred ceea ce spun.Rad dea binelea si pentru mine a fost o surpriza sa descopar ca anii nu atenuiaza ci accentuiaza.Culmea e doar partile negative. 🙂
  Noapte buna !

 2. cluc24 spune:

  Nu conteaza varsta….ideile persista, uneori devin fixatii….
  Este ciudat cand aceleasi lucruri le vezi la persoane diferite, in timp scurt , intre aceste evenimente….
  Multumesc pentru aprecieri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: