Unii adolescenţi…

Vârsta adolescenţei este una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa unei persoane. Important însă, este cum treci prin ea, pentru că te marchează pentru o mare parte din viaţa ta.
Adolescenţa începe să se manifeste, prin etalarea „eu-lui”, a personalităţii. Unii adolescenţi devin rebeli pentru a cuceri adolescentele care admiră eroi din televiziune. Mulţi se inspire din ceea ce văd la TV: filme, ştiri şi bârfe….
Acum adolescentul nu este dispus să înveţe lucruri utile pentru viaţă. Unii cerceteazî ceea ce văd, dar nu pentru a învăţa ceva, doar pentru a putea distruge.
De ce dacă unii adolescenţi stau la o masă, trebuie să o zgâlţăie, să o distrugă? Ei nu pot sta locului deoarece au energie pe care nu o consumă în mod constructiv. Părinţii nu se mai ocupă de cei 6-7 ani ai lor, cei de acasă cum se zice. Când vin de la şcoală nu-i întreabă ce au făcut, deoarece, unii ar putea să spună doar că au fumat cu o ţigară în plus faţă de ziua precedentă…au băut câte 2 doze de bere în pauza dintre ore, ascunşi în zona verde din jurul şcolii, unde au aruncat resturile ….
După ce că distrug bunuri pentru care alţii au muncit, pentru un confort care nu este doar pentru ei, acestea îşi aruncă pachetele de ţigări, dozele de bere pe unde apucă deşi doar la 2-3 metri se află un coş de gunoi.
Unii sunt atât de cunoscători ai limbii române încât când scriu ceva, încerci să descifrezi măcar o parte din ceea ce a vrut să spună. Ei trec clasele prin influenţă ( sunt copii de politicieni importanţi ) sau milă ( plâng mamele la şcoală că au condiţii grele, copii mulţi, tată alcoolic, fără a se gândi că şi copiii lor pot ajunge ca soţii lor…).
Când le faci observaţie, toţi răspund din instinct : „Ne scuzaţi”…dar prin viaţă nu treci cu scuzele, rămân faptele.
Nu înţeleg de ce unii vor copii, dacă nu vor, nu pot, nu-şi permit să aibă grijă, de ei. Pot apela la ajutor dar omul a devenit mult mai rău în zilele de acum…Însă de multe ori, un bine făcut cuiva , te poate face fericit.
Creşteţi copii, cu cei 7 ani de acasă, pentru a fi sprijin în viitor, nu un bolovan care te trage spre prăpastie.
Mai sunt şi excepţiile care de obicei întăresc regula. Trebuie avută mare grijă de aceste excepţii, pentru a nu fi luaţi de val…de ceilalţi….
Cum îi creşti şi educi, aşa îi ai! Adolescenţa …haină grea….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: