Alianţe şi duşmănii

Viaţa este ciudată , uneori te lasă fără replică datorită întâmplărilor neprevăzute pe care le trăieşti , în acel moment.
Experienţa acumulată , înseamnă foarte mult pe parcursul călătoriei cu trenul vieţii.
Din experienţă poţi coborî la gara care crezi că este cea ideală pentru tine deşi uneori idealul este departe de real….

Nu există om, indifferent de statut, calităţi sau principii care să nu aibă duşmani.
Este uşor să-ţi câştigi duşmani chiar dacă nu faci nimic în acest sens.
De ce avem duşmani, m-am întrebat mereu? Răspunsul este unul simplu: omul, vrea să fie mereu superior, uneori mult prea superior. Unii oameni sunt capabili de puteri inimaginabile ca să distrugă ceea ce face sau gândeşte un alt om, persoană care poate fi un potenţial rival….în ceva!

Pentru a fi pregătit în lupta cu duşmanii, mai ales cei nedeclaraţi, dar nu invizibili, trebuie să te bazezi tot pe…duşmani. Cum se poate? Am trăit o asemenea experienţă şi m-a ajutat să văd cu alţi ochi, altă minte relaţiile inter-umane.
O persoana a dorit din toată fiinţa ei să ajungă o vedetă, bine văzută în ochii patronului, motiv pentru care vâna greşeli, chiar dacă erau ale ei, urma principiul de a da vina pe alţii. Totul îl făcea cu mare tam-tam. Dorind să demonstrez adevărul , am găsit un aliat neaşteptat: duşmanul duşmanului meu cum s-ar zice! Acest duşman al duşmanului a făcut totul, chiar mai mult decât se credea pentru a demonstra vinovăţia rivalului-duşman.
Aşa am descoperit că în viaţa, te poţi baza uneori, pe unii duşmani, cu care să realizezi alianţe dar numai pentru scop şi perioadă definită.
Politica este plină de aceste modele de alianţe, rivalităţi duşmănoase….

Din păcate bunătatea şi sprijinul necondiţionat pentru bine, a cedat locul alianţelor din duşmănie…rivalitate, răutate….
Aşa este viaţa, trebuie să ne adaptăm dar să ne păstrăm principiile, indiferent de ceea ce ne aşteaptă după …colţ !

Anunțuri

2 Responses to Alianţe şi duşmănii

 1. bradu spune:

  Cat adevar,si toti ne lovim de aceasta situatie.Sunt un dusman inrait al ,,raului,,sub orice forma dar am de suferit,putini prieteni,multi dusmani.Dar am ramas precum,,bradul,,aproape singura insa neingenuncheata,daca ma pot exprima asa.Articolele tale imi dau o stare de bine,ce mult ma bucur ca te-am intalnit.Esti o raritate.Tatiana.

  • cluc24 spune:

   Ma bucur si multumesc mult pentru aprecieri.
   In viata avem prieteni, dar dusmanii mereu sunt mai aproape, din invidie, din dorinta de a face rau. Important este ca noi sa ne pastram verticalitatea in urma intalnirilor cu acestia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: