Ascultarea din cunoaştere

Omul din momentul păşirii în viaţa începe să-ţi pregătească deprinderile. De mic începe să înveţe să meargă, să mănânce, să vorbească, să plângă, pentru a da ştire micilor probleme cu care se confruntă.
Cu evoluţia în timp, pe parcursul anilor, omul învaţă şi cunoaşte multe lucruri. Prin cunoaştere omul devine o fiinţă superioară şi realizează multe, atât pentru sine cât şi semenii săi.
Cunoaşterea nu înseamnă că persoana respectivă este atot-ştiutoare, din contră, mereu este câte ceva de învăţat, de aprofundat!
Dacă omul îşi iubeşte semenii, fiinţele din jur, poate trăi, măcar în interiorul său, într-o lume mirifică. Păcat că mereu există uscături în pădure…la care nu avem ce face….
Dacă fiecare cunoaştem ceva, nu înseamnă că suntem „profesori în domeniu”. Oricând, cineva din jurul nostru poate găsi soluţii adecavate la care noi nici nu ne gândim. Numai oamenii limitaţi, consideră că ştiu tot şi nu trebuie să-i asculte pe cei din jur.
Omul care păseşte prin viaţă, Cunoscând, Iubind şi Ascultând poate spune că nu a trăit degeaba, realizând ceva, cu ajutorul celor din jur.

Prostia este aproape de cunoaştere…. De ce? Doar un om prost, crede că ştie tot. Omul deştept, în permanent studiu, cunoaştere, cercetare, ştie în orice moment atât ceea ce ştie, cât mai ales, ceea ce nu ştie….dar poate afla!
Să nu fim oameni închişi şi să fim deschişi mereu la noi, ca un soare care se ascunde mereu în spatele munţilor, până îl descoperim, după care iar se ascunde aşteptând să fie descoperit….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: