Patroni de Romania

România a ajuns să fie împânzită de patroni. Mulţi au ajuns la acest statut fără a-şi da seama….
Un patron este cel care asigură societăţii comerciale pe care o deţine, profit iar munca prestată de angajaţi trebuie răsplătită în concordanţa cu munca depusă.
Ce frumos ar fi, ca patronii români să fie ca majoritatea celor din occident!
Însă nu, putem spune că cei autohtoni fac parte dintr-o categorie aparte. Ei reusesc să obţină avantaje, „împingând” anumite atenţii, acolo unde trebuie. De aceea , când vin inspecţiile, ele sunt anunţate din timp pentru a se lua măsurile de siguranţă. La o firmă unde se lucra obligatoriu sâmbăta, deşi nu era stipulat în contract şi nici nu se plătea….brusc s-a dat o sâmbătă liber, lucru care a uimit angajaţii, neştiind că era o sărbătoare…venea ITM-ul în vizită.
Alţi patroni întârzie nepermis de mult cu plata salariilor diminuate, dând vina pe vremurile grele, criza, dar reusind să-şi mai ridice câte o vilă, cabană…că deh vin vremuri grele. Doar este firma lor şi pot deconte cheltuielile pe ea.
Majoritatea patronilor din România îşi tratează angajaţii ca pe sclavi… Parcă am fi pe vremea romanilor când senatorii votau deja legile neşcrise de conducător şi deţineau proprietăţi, oameni şi „situaţii”sub control.
Du-te si munceste
Tara te doreste,
Firma te rasplateste
Viata te imbogateste…

Aşa cum vor patronii, majoritatea, aşa votează şi aprobă legile aleşii poporului. Deh…doar şi patronii sunt din popor, nu?
Lor le convine ca angajaţii să aibă dispute, din ele deşi nu ies lucruri productive, păstrează legătura discordantă dintre ei, nefiind uniţi, devenind vulnerabili….

Dacă iluziile se pierd, răbdarea scade, speranţa mai rămâne….Poate va fi vreodată soare şi pe uliţa celor ce muncesc şi trăiesc din ceea ce produc, realmente!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: