Impulsul

Impulsul este caracterizat prin reacţiile pe care le avem în momentele obişnuite fie ele relaxante sau stresante din viaţă.
Şi creierul uman produce impulsuri electrice, numite cerebrale care se măsoară după amplitudine şi frecvenţă.
De multe ori când ne luăm după primul impuls facem anunite greşeli, fapte, care le regretăm , când gândim la „rece” cum s-ar zice.
Trebuie să ne stăpânim anumite porniri, impulsuri pentru că riscăm să rănim pe cei din jur. Apoi vom regreta, dar uneori regretele pot fi târzii…

Să ne închipuim că am bate un cui în uşă pentru fiecare impuls care a produs regrete. Apoi putem scoate cuiele în momentul când reuşim să remediem situaţia sau facem lucruri, fapte bune. Chiar dacă scoatem toate cuiele, uşa este distrusă, se va uza mai repede în timp…Aşa este şi cu persoanele de lângă noi…

Să gândim, înainte de a acţiona conform primului impuls. Gândirea de fapt, ne deosebeşte de celelalte fiinţe pământeşti.
Gândind, învăţăm să trăim în armonie, iubire sufletească , pace şi linişte. Dacă ceilalţi sunt răi cu noi, să încercăm noi să-i facem să se schimbe în timp, nu ei pe noi.

Să ascultăm doar de impulsurile pozitive, care produc bine nouă înşine şi celor din jur. Să gândim impulsiv şi să acţionăm cu discernământ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: