Judecata

Judecata este ideea apartenenței unei însușiri la un obiect sau ideea neapartenenței însușirii respective la obiect. În cazul în care ideea exprimă apartenența însușirii la un obiect ea se numește judecată sau propoziție logică afirmativă, iar dacă exprimă neapartenența unei însușiri la un obiect este o judecată negativă sau propoziție logică negativă. Adică judecăm afirmativ sau negativ pe cineva, ceva….

La Judecata de apoi Hristos va judeca si pe oameni si pe ingeri, adica pe diavoli si toate popoarele lumii. Atunci cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, va pune pe pacatosi de-a stanga Sa si pe drepti de-a dreapta Sa si va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.

Noi des judecăm pe cei din jurul nostru, dintre cei cu care intrăm în contact. Începem să-i verificăm şi să-i judecăm, fără a ne da seama, că de fapt ne judecăm pe noi. Judecăm prin gândirea noastră, fără a ştii cum gândesc alţii.

Dacă toţi am gândi la fel, am fi un tot unitar, dar de fapt , fiecare dintre noi, este … unic.

Când facem ceva anume cuiva, trebuie să ne gândim că facem pentru că aşa vrem, aşa simţim, nu pentru că avem o obligaţie sau vrem să-l facem dator pe cel căruia i-am făcut acel bine, ajutor…în sensul pozitiv.

Nu trebuie să-i judecăm pe cei din jur. Nici nu trebuie să ascultăm bărfa, judecata celor de lângă noi, pentru că de fapt ei nu vorbesc despre alţii, vorbind despre ei înşişi.

Reclame

2 Responses to Judecata

  1. bradu spune:

    „Judecăm prin gândirea noastră, fără a ştii cum gândesc alţii.” Ce bine ai spus,E greu sa te pui in locul celuilalt cum e greu uneori sa deosebesti barfa de adevar..O intrebare care ma macina,e bine sa spui adevarul cu riscul de a crea impresia ca barfesti?Adesea am tacut sa nu fiu inteleasa gresit dar s-a vazut ca nu a fost buna alegerea mea,atunci ce e de facut?Nu stiu asa ca prefer sa ma sustrag din asemenea momente,sa evit „barfa”.Nu am auzit nu stiu.

    • cluc24 spune:

      Se spune ca uneori minciune te scapa…din pacate chiar este adevarat uneori, pentru ca nu toti accepta adevarul….Barfa este mereu la loc de cinste…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: