Nepăsarea

Nepăsarea este starea de indiferență, față de tot ceea ce se întâmplă în jur.

Dacă unii râd nu ne bucurăm, dacă unii plâng nu ne plângi ( nu-I consolăm, nu-I ajutăm…) , dacă unii suferă, suntem indifferenți…

Este o stare de apatie, dezinteres.

Nepăsarea este alături de mândrie, iubire de averi, uitare una din problemele care stau la baza confruntărilor pe care le au unii oameni.
Această stare produce o liniște oarecare dar stă și la baza eșecurilor și nerealizărilor personale.

Aceste probleme iși au originea, nu datorită sistemului în care suntem angrenați, ci în noi înșine.

Nepăsarea o observăm peste tot în jur, de la cele mai înalte nivele până la cei care suferă din cauza acestora dar nu fac nimic să le schimbe, se complac în această stare. Mai rău , au devenit și ei…nepăsători….

Nepăsarea o observăm pe străzi, la cei de lângă noi, pe sosele unde unii conduc cu viteze excessive fără a se gândi la repercursiuni care pot fi foarte grave.

Nepăsători sunt colegi de muncă, vecini, așa ziși prieteni….Unii sunt alături de noi doar din interes și sunt nepăsători la problemele noastre.

Dacă suntem nepăsători cu unele obiecte nu ar fi problemă că le putem înlocui, deși trebuie să avem grijă de ceea ce avem, însă faptul că suntem nepăsători cu oamenii din jur , demonstrează că am pierdut calitatea de OM.

Dacă nu ne pasă de cei din jur, care sunt suflete și merită să facem bine pentru toți ,pentru a ne fi și nouă bine , atunci suntem pierduți în neantul vieții….

Să lăsăm nepăsarea la ușă și să deschidem sufletul celor din jur!

Reclame

4 Responses to Nepăsarea

 1. bradu spune:

  In general nepasatori devin cei ce au prea mult dar, nepasarea o intalnesti oriunde,la ce-i nevoiasi,oricum n-au ce castiga sau pierde.In scoli din partea ambelor tabere,in spitale unde nu ti se mai acorda minimum de atentie si respect.Daca te gandesti bine nepasarea este o stare de fat a intregii societati din care nici noi nu am scapat neatinsi.Pana nu vom intelege ca binele celuilalt este binele nostru,nu stiu cum o sa ne debarasam de ea.

  • cluc24 spune:

   De multe ori, unii se bucura de raul altora, de raul firmei unde lucreaza fara a constientiza ca acest rau se revarsa asupra lui.Nu le pasa de ceea ce fac, pana nu apar repercursiunile…..

 2. bradu spune:

  Corect,nepasarea se rasfrange tot asupra noastra si cand apar repercursiuni gasim un vinovat.Putini sunt cei care admit ca-i vina lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: