Bunătatea din(tre) noi

DSC07727 Acum că se apropie sărbătorile toţi vor să devină mai buni. Oare cum se măsoară bunătatea, ce unitate de măsură are?

De ce ne aducem , cei mai mulţi dintre noi, aminte de bunătatea faţă de ceilalţi doar când se apropie sărbătorile şi uităm apoi repede….ca şi cum totul s-a sters cu buretele….

Bunătatea nu se poate măsura sau evalua, deoarece aceasta o avem în inimă şi în suflet.
Nu putem fi azi buni, şi mâine nu… Nu ne putem planifica aceste lucruri legate de oameni şi evenimente.

Important este să nu uităm să fim noi, înşine pentru că nu doar anumite ore din viaţă ne caracterizează, ci ceea ce facem de-a lungul existenţei.

Este normal să avem grijă ca să nu se profite de bunătatea noastră dar nici nu putem neglija toate aspectele din această cauză….

Azi vreau să fiu bun ca ieri, sau ca mâine…ca şi la anul….Acesta trebuie să fie un bilanţ pe care-l facem la sfârşit de an.

Degeaba esti bun azi cu cel de lângă tine, dacă mâine îl bărfeşti şi-l ataci pe la spate…. Degeaba oferi azi mângâiere cuiva pe care mâine-l alungi…. Degeaba spui cuvinte care nu sunt din inimă pentru că te va durea sufletul….

Trebuie să fim noi, aşa cum suntem mereu, iar dacă ne schimbăm în bine, să ne menţinem această direcţie. Acel bine însă, trebuie să fie considerat tot un bine, de cei din jur, nu să fie doar binele nostru….

Deci toate cele bune, tuturor, din toată inima şi cu întregul suflet!

Reclame

2 Responses to Bunătatea din(tre) noi

  1. bradu spune:

    Da,cand faci un bine,acest bine trebuie facut incat sa fie perceput ca atare de cel ce are nevoie de el si nu cum iti vine tie mai bine.Bunatatea trebuie sa o arati la momentul potrivit si nu doar in situatii care crezi ca-ti sunt avantajoase tie.Uneori a fi bun nu te costa nimic si poti face risipa de bunatate dar cantareste bine situatia,multi incearca sa profite doar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: