Arta de a comunica

SAM_1782Fiecare persoană pentru a se descurca în viaţă, trebuie să comunice.

Omul transmite semnale , emite informaţia, iar o altă persoană le recepţionează. Dacă cele două persoane nu sunt într-o anumită concordanţă, există pericolul ca ceea ce se transmite să nu corespundă cu ceea ce se recepţionează. În astfel de cazuri pot apărea probleme, divergenţe.

Comunicarea nu este doar verbală, ea se se face şi prin gesturi, precum şi pe cale scrisă. Dacă cel care emite informaţia are greşeli de exprimare şi chiar ortografie, este greu de înţeles, poate chiar de el însuşi.

Noi comunicăm pentru nevoile şi necesităţile noastre de zi cu zi. Dacă avem zile proaste, putem interpreta eronat anumite lucruri care în timp duc la confuzii.

Comunicarea este un lucru important, contând foarte mult felul în care se face.

Trebuie să comunicăm precis şi coerent pentru a fi înţeleşi şi interpretaţi corect.

Limbajul actual, de comunicare, tip messenger, nu face decât să distrugă coerenţa comunicării, care ne va duce în final, şi în viaţa de zi cu zi la diferite neconcordanţe de exprimare.

Păcat că sistemul de învăţământ, cei cu putere de decizie nu impun anumite reguli legate de comunicarea în limba română, lăsând totul la stilul „lasă-mă să te las…”.

Noi trebuie să ne ocupăm de noi, chiar şi de cei din jur pentru că dacă nu vom reuşi să comunicăm între noi, riscăm să ne pierdem identitatea şi nu numai!

Să trăim cu adevărat, într-o lume reală şi benefică pentru toţi!

Anunțuri

2 Responses to Arta de a comunica

 1. bradu spune:

  Da,comunicarea e artă şi dacă nu reuşeşti să te faci înţeles poţi crea multe situaţii conflictuale sau muta o anume acţiune pe alt plan.Nu mai spun de comunicarea în scris, care ia proporţii, ( o fi ăsta viitorul?) lasă loc la multe interpretări.Acest fapt este uşor de corectat dar câţi o facem?Eu am realizat în jur o anume teamă de comunicare şi tu, cel care vorbeşti,scrii,deşi faci ceva normal, te privesc ca pe un ciudat.

  • cluc24 spune:

   Am trecut prin asemena situatii, iar ceea ce era mai ciudat, vorbind cu unii, n-am inteles nimic, de parca aveam nevoie de dic’ionar!
   De multe ori, exista teama ca ceea ce spui sa fie interpretat in mod eronat. Unii au conceptia ca ceea ce inteleg ei, sa fie chiar ceea ce ai vrut sa spui, desi incerci sa le explici adevarul.
   Totul depinde de noi.
   Ma bucur ca noi comunicam fara teama, pe inteles!
   Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: