VIAţa PĂSĂRIlor

O porumbiţă s-a îndrăgostit de un porumbel. După un timp porumbiţa a făcut ouă, din care în timp, au ieşit pui. Ea era ajutată de porumbel şi de o altă porumbiţă. Viaţa ei părea feerică, ştiind că în curând puii ei vor creşte şi vor întregi micuţa familie. Într-un moment de neatenţie, când ei nu se aflau în cuib, ciorile au răpit puii…Porumbiţa a plâns şi a suferit alături de porumbel.

IMGA0316

Ei nu s-au lăsat, iar alte ouă erau la clocit. Acestea însă nu au reuşit să reziste prea mult, deoarece, alte „surate”, porumbei de acelaşi neam, luptându-se, pentru a „vieţii bunăstare”, au lovit ouăle, care au căzut şi s-au spart. Porumbiţa a suferit şi a plâns din nou. A văzut că răul se ascunde atât în duşmanii lor, cioroi, cât şi în cei care se dau drept prieteni…

DSC00166

Suferinţa s-a amplificat dar porumbiţa nu s-a dat bătută. Continuă să lupte pentru familia, pentru viitorii pui, care se pregătesc din nou să vină într-un nou cuib….

Această poveste este o realitate tristă. Atât oamenii cât şi alte fiinţe, suferă, însă contează ceea ce domină : dorinţa de luptă sau starea de contemplare….

Viaţa este grea, trebuie mereu să lupţi pentru a rezista.

Viaţa fără luptă e ca noaptea fără lună!

Aşa ajungem toţi luptători, chiar fără să vrem până în momentul când „ne luăm zborul spre cer” exact ca păsările….

IMGA0318

Anunțuri

2 Responses to VIAţa PĂSĂRIlor

  1. Bradu spune:

    O poveste cu morala,aşa este,viaţa e o luptă pentru toţi,nu poţi să abandonezi,rişti să pierzi,să decazi…Nu a rare ori şi mie lupta asta îmi lasă un gust amar,mai ales cand câştig.Gândesc în clipa aia că dacă ar fi cinste şi disciplină poate nu ar mai fi necesara, mai ales când dreptatea e de partea ta.În general „necinstiţii te obligă să strângi pumnul (la figurativ) iar tupeul,obraznicia şi nesimţirea au început să te dea jos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: