Perspective

453 Pe o stanca

Doi oameni, aveau o dispută legată despre o anumită problemă. Unul susţinea cu tărie că aceasta  este alba, iar celălalt, cu argumentele lui, susţinea că este neagră.

Cei doi s-au hotărât să întrebe o a treia persoană, care în loc să-i lămurească complet, le provoacă o adevărată dilemă!

Cine are dreptate?

De multe ori, când auzim o anumită părere tindem să-i dăm dreptate necondiţionat. Apoi ascultăm dreptul la replică şi constatăm că din nou trebuie să dăm dreptate…

Deci ce s-a întâmplat…?

Contează din ce punct de vedere privim lucrurile.

Perspectiva din care observăm, cum gândim şi mai ales în ce fel ne simţim atraşi de un lucru / fapt ne induce starea de gândire.

Este adevărat că anumiţi factori ne direcţionează gândirea, dar trebuie să fim lucizi şi mai ales să calculăm precis ceea ce decidem.

Trebuie să luăm mereu în calcul, toate situaţiile, rezolvările şi implicaţiile anumitor decizii.

Atâta timp cât nu afectăm personalitatea, bunurile şi mai ales viaţa cuiva, putem decide şi apoi să ne răzgândim…

Putem fi bătrâni în anumite lucruri, precum, putem fi de asemenea inovatori în alte domenii…. O vârstă nu este totul pentru orice….

Noi percepem totul prea personal, fără a ne gândi la repercursiunile care pot afecta destine.

Trebuie să gândim logic şi să renunţăm la aprecierea în funcţie de relaţii, familie …

Trebuie să ştim să alegem punctul de vedere care ni se pare corect….

Mereu sunt diferite puncte de vedere, în orice problemă oricât de mică şi nesemnificativă ar fi ….

2 Responses to Perspective

  1. ecoarta spune:

    Atunci când vrei, trebuie sau eşti pus în situaţia de a da dreptate cuiva, iar opus este altcineva, e bine de ştiut că dreptatea este întotdeauna la mijloc! Adevărul este sau poate fi conştientizat în funcţie, şi bine ai zis, de educaţia, de personalitatea, de experienţa de viaţă! De aceea, eu, personal, nu dau sfaturi, ci îmi spun punctul de vedere, dacă sunt întrebată! Remarca nu are nici o legătură cu postarea, ci cu conduita mea!

    • cluc24 spune:

      Fiecare crede in adevarul sau…Uneori insa, descoperi ca adevarul pe care l-ai crezut nu este chiar asa…Important este insa sa gandesti conform principiilor tale de viata!
      Asa este, adevarul de multe ori este la mijloc.

Lasă un comentariu