BATeria LAPTOPULui

De multe ori, atunci când ne este lumea mai dragă, sau când avem mult de lucru fiind într-o cursă contra-cronometru, ne trezim cu diferite obstacole în cale.
Un exemplu concludent, când ai nevoie să lucrezi la laptop, te trezeşti că primeşti un mesat care te enervează: low battery.
Autonomia bateriei, adică durata de funcţionare a laptop-ului doar pe baterie (fără ca laptop-ul să fie conectat la curent prin priză), este o caracteristică importantă în alegerea unul laptop.
Uneori este presat să lucrezi pe laptop şi în alte locuri decât acasă sau la birou. Atunci constatăm cât de mult contează durata de viaţă a bateriei. adică timpul concret în care bateria îşi păstrează autonomia apropiată de momentul iniţial al achiziţionării. Această durată mai scade în timp, însă obligatoriu trebuie să fie peste 80-85%.
Cu fiecare utilizare a bateriei, durata de funcţionare a acesteia, scade. Din acest motiv, bateriile sunt considerate consumabile, care trebuie înlocuite din când în când. Dar contează mult, ca buget, când este acel din “când în când”.
Din anumite surse, am aflat că este ideală formatarea bateriei, aşa cum se făceau în trecut cu bateriile de la telefoanele mobile. Cred că şi acum este valabilă această operaţiune, dar mulţi nu ne informează , deoarece bateria este un consumabil…Trebuie să se vândă tot mai multe, ca şi alţii să trăiască!
Formatarea bateriei presupune încărcarea acesteia la capacitatea de 100%, urmând apoi descărcarea ei completă şi re-încărcarea la 100%.
Este imperios necesar, folosirea bateriei, fără altă sursă de alimentare. Bateria fie că se utilizează sau nu, tot se consumă şi se deteriorează în timp.
Bateriile trebuie încărcate-descărcate minim o dată pe lună. Bateriile sunt oricum “încărcate”, la fiecare pornire a laptopului., chiar dacă ele sunt deja la capacitatea de 100% . Categoric, fiecare pornire a laptopului produce un ciclu de încărcare, care scurtează viaţa bateriei.
Bateriile trebuie păstrate în zone mai răcoroase. Sunt ca şi unii oameni, nu rezistă la temperaturi ridicate. Trebuie ferite total de razele puternice ale soarelui!
Dacă nu se va folosi laptopul o perioadă mai îndelungată de timp, gen plecare în concediu ( fără laptop!) , este bine ca bateria să fie scoasă, pusă bine undeva ( dar să fie găsită la întoarcerea din concediu!), la o temperatură normală: 15-22 de grade Celsius. Aceasta este bine să fie parţial descărcată. Dacă este descărcată complet, pot apărea probleme la viitoarea încărcare. Dacă rămâne încărcată la maxim, bateria îşi pierde din capacitate, se descarcă şi acest lucru va duce la o autonomie mult mai mică.
Ideal ar fi ca bateria să nu fie conectată, dacă se lucrează pe laptopul conectat la sursa de energie, dar riscăm ca la o cădere de tensiune, să pierdem datele!
O altă soluţie ar fi existenţa unei baterii de rezervă pentru a putea lucra timp mai îndelungat , fără sursă de alimentare de la curentul electric. Bineînţeles, la schimbarea bateriilor trebuie închis laptopul şi în prealabil, salvate datele.
Dacă bateria este doar ca să existe fizic, nefolosibilă în timp, atunci nu are rost achiziţionarea acesteia. Această rezervă, pur şi simplu, ca şi omul, îmbătrâneşte în timp, chiar dacă nu este utilizată.
Pentru o viaţă mai lungă a bateriei, trebuie să avem grijă de aceasta. Însă trebuie să fim conştienţi, că oricum, odată şi odată vom avea nevoie de baterie PowerLaptop .
Aşa cum nimic nu este veşnic, nici bateriile de laptop nu rezistă la infinit, însă le putem prelungi durata de viaţă luând măsurile necesare şi optime.

Baterie laptop

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: