Sănătatea noastră poate începe cu un aparat dentar de la cabinetul stomatologic

Fiecare persoană îşi doreşte să fie prezentabilă, să arate bine şi mai ales, să simtă bine „în pielea lui”. Da. Şi adevărat este că cel ce te iubeşte şi ţine la tine, „te place „ aşa cu esti. Omul doreşte să fie o prezenţă agreabilă celor din jur, chiar dacă uneori prin propriul său comportament ajunge în extrema opusă….
Oare câţi dintre noi suntem mulţumiţi de aspectul nostru, de viaţa noastră….
Unii doresc să fie mai slabi, alţii ( mai invidiaţi ) să fie mai grăsuţi, mai înalţi, mai mici…. dorinţe care într-un fel sau altul se pot îndeplini.
Ceea ce ţine de om, de anumite tabieturi, obiceiuri, se pot remedia în timp. Dar dacă sănătatea este ceea ce ajungem să regretăm, în orice formă a ei, atunci nu se ştie cât de bine ne putem „remedia”.
Noi avem grijă de corpul nostru dar nu în aceeaşi măsură de toate „organele”. Şi culmea este, că ceea ce am neglijat, ne bântuie în timp.
Suferim din cauza văzului, auzului….dar şi din cauza dinţilor.
Noi avem nevoie de dinţi, în fiecare zi, de mai multe ori. Normal că fiecare dintre noi, serveşte masa….adică mâncarea, nu obiectul!
Dacă ne îngrijim de mici, să avem dinţi puternici şi sănătoşi, amânăm tot mai mult vizita la un cabinet stomatologic . Adică o să mergem pe la acest cabinet că să-l salutăm pe cei de acolo şi să vadă din nou, că suntem sănătoşi.
Acum este greu să ne păstrăm sănătatea cu atâtea alimente cu ingrediente de tot felul.
De obicei , cei care au probleme dentare, îşi dau seama de acestea mult prea târziu din cauză că nu se prezintă la controale periodice şi tot amână până durerea devine insuportabilă.
Important este să ne ocupăm de noi, de mici copii. Dacă se obsearvă unele anomalii, există mereu câte o soluţie. Există aparat dentar care poate îndrepta eventualele probleme apărute. Normal că toţi ne gândim că o fi sănătos dar nu arată bine. Însă în prezent există multiple game de aparate dentare: ceramice, metalice si aparate dentare invizibile! Adică acestea există, doar că nu sunt sesizabile! Totul este ideal pentru un zâmbet perfect.
Înainte existau medici stomatologi, adică dentişti la fiecare instituție, şcoală, grădiniţă, iar persoanele se tratau la timp. Acum amânăm orice investiție legată de partea ″nevăzută ″ și în timp suportăm consecințele. Când înaintăm în vârstă ne dăm seama de greșelile trecutului. Atunci constatăm că totul depinde de noi, de organizarea noastră, de ceea ce vrem cu adevărat, ceea ce prioritizăm în viață.
Uneori este greu să luăm anumite decizii , însă nu contenim să dăm sfaturi altora. Poate prin ceea ce facem, spunem, ajutăm alți semeni de-ai noștri dar ne ignorăm pe noi.
Nimic în viață nu este mai importantă decât sănătatea noastră pentru că atunci, putem ajuta concret pe cei din jur. Trebuie să fim mereu precauți cu noi înșine.
Fiecare părinte face tot posibilul pentru copilul său , motiv pentru care, acesta la rândul său trebuie să continue, pentru a fi sprijin pentru cei din jur.
Fiecare persoană își decide propriul destin, propria cale. De multe ori am spus și am ajuns la concluzia că viața este ca un drum, care nu este drept, are suișuri, coborâșuri, iar calea poate fi abătută însă important este să nu regretăm niciodată, ceva ce nu am făcut, pentru noi sau pentru cei din jur, deși puteam, dar nu am vrut sau , mai rău, nu ne-a păsat!
DSCN7249

Reclame

2 Responses to Sănătatea noastră poate începe cu un aparat dentar de la cabinetul stomatologic

 1. Tannia spune:

  Dantura este foarte importantă atât pentru sănătate dar și ca estetică.

  • cluc24 spune:

   Asa este dar din pacate, de multe ori renuntam la acest „aspect” din anumite lipsuri…financiare, timp…
   Apoi aceasta mica problema apare ca un tavalug asupra noastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: