Bateria care te salvează!

Într-una din serile obişnuite de week-end, grăbindu-mă să termin o documentaţie urgentî şi necesară, am pornit să mă relaxez câteva minute. Revenind, descopăr laptop-ul in modul sleep. Uimit pentru că eu nu agreez această stare…nici a mea nici a laptop-ului, îl repornesc.
Mă îndrept din nou spre altă locaţie din apartament, iar când revin, găsesc laptop-ul oprit. Îl repornesc, dar acesta se încăpăţânează şi nu mă ascultă.
Mă enervez şi încep să mă uit la baterie, la cablu, la prelungitor. Ledul de la prelugitor îmi indica că “curentul” era accesibil, iar ledul de la notebook sclipea, ca la o lipsă de tensiune.
După ce verific cablul de alimentare, descopăr că acesta este bun. Verific şi prelungitorul .. descoperând că acesta era de fapt defect!
Repornesc calculatorul, conectat la altă reţea şi totul revine la normal. Aproape… deoarece informaţiile folosite pentru documentare, dispăruseră într-o oarecare măsură. Descopăr astfel, că bateria de la laptop, se descărcase complet.
După ce am terminat ceea ce aveam în lucru, am început să cercetez despre durata de viaţă a bateriilor utilizate la laptop.
Aşa am aflat că descărcându-se complet bateria, într-un fel am recalibrat senzorul, care de atunci îmi indică în mod real, încărcarea bateriei.
De multe ori sunt nevoit să folosesc laptop-ul în locuri unde nu am acces la reţea de curent sau nu vreau să mă complic cu transportul încărcătorului, pentru doar câteva zeci de minute de utilizare, motiv pentru care utilizez doar bateria.
Acum fiind cald, de multe ori, folosesc calculatorul pe balcon, utilizând deasemenea doar bateria. Acesta ţine peste trei ore, iar până ajunge la nivelul de 4% din puterea de încărcare mi-am şi terminat treaba, punând apoi bateria la încărcat.
După câteva zile de la aceste evenimente, mi-am achiziţionat o baterie PowerLaptop pe care o ţin de rezervă. Acum pot lucra liniştit doar pe baterie fără a fi păcălit de alimentator sau de reţeaua de alimentare.
Baterie laptop
Mai nou, dacă plec o perioadă mai îndelungată de timp, scot bateria din laptop, atât acasă, cât şi la servici depozitând-o în loc răcoros, ferit de umiditate.
Uneori când “primeşti o palmă” este de fapt o avertizare că se pot aduce îmbunătăţiri în tot ceea ce facem sau utilizăm!

Reclame

One Response to Bateria care te salvează!

  1. […] folosirea a 2 HDD-uri in laptop, sau HDD + SSD). 2. Locul 2: Cristian Hatschner cu articolul https://cluc24.wordpress.com/2014/08/17/bateria-care-te-salveaza/ castiga un HDD caddy pentru montarea unui HDD in locul unitatii optice a laptop-ului (pentru […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: