Între vis și realitate

Mă trezesc plictisit deja de noua zi care urmează. O pornesc spre bucătărie pentru a-mi pregăti cafeaua atât de necesară pentru orice început de zi. Robinetul mi se împotrivește, bolborisind. Apa nu curge. Închid robinetul și caut o sursă de apă. Nu găsesc decât pe pereți, picăturile rămase de la vecinul de deasupra, de la inundaţia din urmă cu câteva zile. Oftez. Minunat este să ai 18 ani…
Mă uit la ceas și intru în panică. Voi întârzia la examenul pentru obținerea permisului!
După câteva minute, record absolut al meu, reușesc să mă sui într-un taxi, care mă duce cu bine, până la destinație. Ajuns acolo, constat că o să am nevoie de „nervi de fier”, pentru că deja era plin…
Mă retrag și eu într-o zonă retrasă pentru a-mi pune gândurile în ordine. Mă hotăresc să caut un automat și să-mi savurez cafeaua. Zis și făcut!
După prima înghițitură, mi se schimbă complet ziua…O blondă frumoasă privește insistent la mine și mă decid să o abordez.
După câteva clipe, stăpân pe mine, îmi dau seama că pot realiza unul dintre visele mele: să-mi găsesc o prietenă, să-mi înving timiditatea faşă de femei. Aceasta îmi împărtăsește sentimentele și mi se prezintă…
Brusc , o mână puternică se lasă pe umărul meu:
– Trezește-te că întârzii la examenul pentru permis!

Buimac, deschid ochii, privind în jur și căutând frumoasa blondă. Oftez. Ce mică este distanța între vis și realitate. În schimb am o mică bucurie, deși pata de apă de la vecinul de deasupra persistă pe tavan, la robinet curge apa, putând să-mi fac o cafea….
Ajung cu bine la examen și conform gândirii mele optimiste: dacă vrei cu adevărat, poți – reusesc să obțin permisul de conducere. Fericit o pornesc, pe jos spre casă. Trec prin fața unei agenții loto, unde brusc îmi aduc aminte că luasem și eu un bilet, deoarece câștigurile erau mare la tragerea ce avusese loc în urmă cu o zi.
Îmi scot biletul din buzunar și verific numerele. Inima tresare puternic. Din primele cinci numere, mi-au ieșit cinci….Teama mă cuprinde. Mă uit la ultima cifră și….este vis sau realitate?!

Sunt fericit că am vacanță și am obținut ceva ce mi-am dorit. După îndelungi căutări, mi-am achiziționat un Aygo , un Toyota, personalitate, X-play exact ca-n visele mele cele mai frumoase!

Brand signature PMS

Aceasta era prima mea investiție, ca tânăr ce pornesc, furtunos, pe calea vieții. Mi-am sunat prietenii, pe cei adevărați, care mereu au fost lângă mine, nu pe cei care mi-au apărut în viață, o dată cu Toyota!
Împreună cu ei, am stabilit să călătorim, să avem trei luni de vacanță…și să mergem unde vrem, fără a avea un program dinainte stabilit. Teama de a conduce a dispărut în timp, iar în locul acesteia a apărut sentimentul reuşitei depline şi a încrederii totale.
Nu mi-am personalizat maşina din cauza grabei de a profita de timpul pe care-l aveam la dispoziţie. Aygo posedă Vehicle Stability Control, Anti-look Breaking System, Emergency Break-light Signal, Hill-start Assist Control, Tyre Pressure Warning System și prin aceasta siguranţa călătorului este pe deplin rezolvată. Distracţia începe!
Astfel am pornit în turul României, trăind momente inedite, plăcute şi de neuitat, adevărate amintiri în albumul vieţii.

10710962_859631674049443_514588657028782271_n

Călătoria pe care am făcut-o prin zona Moldovei, mi-a prezentat minunăţiile ţării, care apoi au fost completate de peisajele mirifice din Transilvania, culminând cu zona Mării Negre. Având o maşina care nu consumă mult, care mă reprezintă, am trecut graniţă făcând scurte escapade prin Europa. Nu aveam nevoie de cazare, cortul şi maşina, erau adevărate noastre case!
Pe drum am ajutat un şofer să-şi recupereze roata care o pornise la vale, pe alt şofer care care rămăsese blocat în trafic deoarece îi “picase” motorul, lucruri care mie , cu o asemenea maşină, nu mi se pot întâmpla!
Călătoria va continua şi la anul, după ce voi finaliza un an de studiu, la o facultate care mă atrage! În fiecare vacanţă, alături de prieteni şi de Aygo, vom călători prin lume. Întâi vom cunoaşte propria noastră ţară, apoi vom vedea lumea largă!
Dacă pot controla un bolid puternic, este clar că-mi pot stăpâni viaţă!

Brusc cineva mă trezeşte spunându-mi:
– Trezeşte-te. Să nu întârzii!
Mă uit buimac în jur. Ce este realitate şi ce este vis? Ceea ce vrem , poate fi un vis frumos care uneori devine realitate…

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: