Inspiraţia naturii

De curând am ajuns, fără voie  , prin centrul comercial din zona locuinţei mele. Având ceva timp „liber”, adică aşteptam pe cineva am început să-mi arunc privirea spre vitrinele unor magazine şi la produsele comercializate de acestea.

La unele magazine era pustiu şi putea „admira” produsele în linişte, căci vânzătorii nu interveneau decât în cazul vreunei solicitări, pentru a nu speria şi alungă clienţii. În alte magazine era plin de cumpărători, agitaţie, nervozitate…
Urmărind „pulsul” zonei , am sesizat că majoritatea clienţilor erau femei. Ele intrau în magazine, iar bărbaţii, cuminţi, le aşteptau, răbdători, afară. Unul dintre ei, era agitat, că alţii care au ajuns la „coada” după el, au plecat cu perechile lor, înaintea lui. Era nervos poate pentru că-şi făcea griji….legat de cheltuielile pe care le făcea soţia lui!
Acel magazin era cu produse cosmetice, aşezat lângă un magazin de bijuterii. Erau perfect poziţionate, fiind a cale scurtă şi „obligatorie” de parcurs între ele.

Mă gândeam că vine perioada sărbătorilor, mai este ceva, dar tot timpul se găseşte ceva de sărbătorit, iar oamenii se pregătesc intens!
Acum se cumpără multe produse cosmetice , fiind produse de top, la vânzări în aceste perioade.
Substanţele pe care le aplicăm pe pielea noastră sunt la fel de importante ca şi cele pe care le introducem în organism prin alimentaţie. Deci trebuie să avem grijă atât de ceea ce consumăm ca alimente cât şi ce “punem” pe corpul nostru pentru a ne păstra sănătatea.
Natura ne oferă o abundenţă de plante: rădăcini, flori , ierburi , care sunt bogate în vitamine, enzime, proteine, minerale, compuşi biologici activi.

În trecut, când nu se inventaseră produsele cosmetice, oamenii nu se spălau, nu se îngrijeau? Ba da….cu elementele existente în natură, iar concluzia este, că au fost mai sănătoşi ca noi acum….în prezent. Ei, unii chiar în lipsă de cunostinţă, au ştiut ce trebuie să facă şi cum să se îngrijească. Deci concluzia este că plantele sunt utilizate de secole, pentru îngrijirea pielii.
Cunostinţele, studiile efectuate , despre puterea vindecătoare a plantelor şi despre efectele acestora asupra pielii sunt utilizate din ce în ce mai mult in industria produselor de îngrijire a pielii.
Există tot mai mulţi producători de cosmetice, care le fabrică dintre cele mai pure şi mai echilibrate ingrediente, compatibile cu pielea. Acestea, în timp, şi-au demosntrat eficacitatea.

Cosmeticele naturale conţin cele mai fine ingrediente, care prin utilizarea lor, asigură nutrienţii necesari atât pielii cât şi a părului. Acestea fiind cadouri ideale pentru orie moment, orice vârstă, orice mediu.
Eu în general folosesc produse de acest gen, de la Marillys, care până acum nu m-au dezamăgit.

DSC05609

Mereu trebuie să căutăm, să studiem pentru a fi în pas cu ceea ce apare pe piaţă, să cercetăm modul de realizare, de implementare al produsului pentru a putea găsi soluţia optimă.
Să nu uităm că doar de noi depinde viaţa noastră, în general. Dacă noi nu avem grijă de noi, cine să aibă!?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: