Deasupra tuturor….

Sfârşitul de săptămână este unul anost, trist. Vremea este mohorâtă, îndemnând la meditaţie, relaxare şi la „depănat” de amintiri.

Îmi aduc aminte de un week-end, care fusese, la început, tot aşa ploios, trist…ca apoi să devină o adevărată aventură, care ne-a pregătit pentru existenţa zbuciumată din jungla vieţii!

Mai exact, participam la un curs de antreprenoriat, organizat pentru oamenii obişnuiţi, de zi cu zi. Am fost plecat de vineri până luni dimineaţa când urma să fim pregătiţi pentru a porni pe drum, mica noastră afacere.
Plecarea a fost în condiţii vitrege, de ploaie măruntă, care însă la scurt timp, a plecat în …vacanţă!
Ajunşi la destinaţie, ne-am cazat admirând tabloul care se afla în locul ferestrei, cu o privelişte mirifică! Doar luni, mi-am dat seama, că nu am avut timp, să admir acest „peisaj” din simplul motiv, că petrecusem foarte puţin timp în această încăpere.

Ajunşi la sala de curs, am completat formulare legate de noi şi despre ceea ce ne aşteptăm să „descoperim”. Eu am scris că îmi doresc, o surpriză plăcută!

Apoi am ieşit în parc unde ne aştepta aventura. Prima oprire, a fost la un perete vertical. Brusc ne-am trezit „echipaţi” cu căşti şi cordeline, trimişi să ne urcăm „pe pereţi”. Deodată mi-am dat seama că ceea ce-mi dorisem, urma să se întâmple, doar că nu era o surpriză prea plăcută, din simplul motiv, că nu-mi plăcea …înălţimea.
„Doar fiind la înălţime poţi avea o afacere importantă” – m-am gândit şi vrând-nevrând, susţinut de un coleg ce sprijinea cordelina o pornesc alene….conştient că după câţiva paşi voi reveni la sol, căci puteam şi acasă „ să mă urc pe pereţi” de câţi nervi îmi făceam câteodată. Dar, aşa cum se zice că pofta vine mâncând, am urcat…am urcat până soarele şi-a trimis razele binefăcătoare spre ochii mei, semn că am ajuns în vârf. Fericit, nici nu mi-am dat seama când am revenit pe pământ, obosit dar fericit.

DSC06527

Seara a continuat cu diverse exerciţii de perspicacitate, în care s-a demonstrat puterea grupului, adică adevărul despre celebrele cuvinte: „unde-s doi puterea creşte, iar duşmanul …” după duşmanul fiecăruia! 

A doua zi a fost una specială. Atunci am utilizat tiroliana. Este groaznic să priveşti prăpastia de sub tine, dar este extraordinar să ştii că poţi trece peste orice obstacol, „zburând prin aer”. A fost greu, obositor şi mai ales …un act de curaj! Începusem să uit de teama de înălţime….sau ea de mine!? 
Apoi am continuat experimentele alături ce ceilalţi participanţi, iar la finalul serii, am admirat pozele pe care ni le-am făcut, în plină acţiune.

Duminică am pornit într-o călătorie pe munte, străbătând trasee dificile dar accesibile, alături de ghizii noştri, care ne urmăreau şi ne îndrumau în lupta cu natura, în care ne-am demonstrat capacitatea de rezistenţă. Ziua petrecută în mijlocul naturii a fost una benefică psihicului nostru, deşi fizic, eram terminaţi…
Luni dimineaţa, ne-am întâlnit pentru a trage concluziile şi a ne împărtăşi opiniile. Apoi ne-am convins că ceea ce ne-am dorit, am realizat, fiind oameni puternici, pregătiţi pentru orice bătălie. Nu am câştigat fiecare bătălie, dar nu am pierdut războiul!

Toţi am rămas prieteni şi continuăm să ne întâlnim şi să povestim. Unii au venit cu ideea unui team building la Straja care să ne scoată din monotonia care ne-a cuprins după anii care au trecut. Unul dintre prieteni, a petrecut de curând un week-end la un parc de aventura din Straja şi a rămas cu o impresie plăcută.

Da, pare bună ideea cu o vacanţă la Straja, unde putem încerca din nou să ne verificăm propria capacitate .

În viaţă nimic nu este întâmplător, totul are un rost….

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: