Sănătatea, darul nostru cel mai de preţ

Fiecare dintre noi, facem tot ceea ce este posibil în viaţă, pentru a o duce din ce în ce mai bine. Unii se bucură de case luxoase, alţii de maşini performante, unii şi alţii de un trai îndestulător…
Marea majoritate se mulţumeste cu o existenţă normală, un trai decent, o viaţă bună în general. Fiecare îşi are propria opinie faţa de o viaţă bună….

Din păcate, nu toţi ajungem să obţinem ceea ce ne dorim cu toate că facem tot ceea ce este posibil în acest sens.
Pentru a ne atinge ţelurile, de multe ori riscăm mult, iar ceea ce este cel mai important pentru fiecare om, sănătatea, este pusă în pericol. O banală răceală, un mic accident, pot avea urmări grave, în timp, iar când ne dăm seama de acest lucru, este mult prea târziu!

Sănătatea este cel mai de preţ bun din viaţă. Noi ne asigurăm, obligaţi sau benevol, maşina, casa, unii chiar şi viaţă, evitând însă, să ne îngjrijim de sănătate.

De mai mulţi ani se tot discută despre realizarea sistemului privat de sănătate, extinderea acestuia. Anumite firme de asigurări, cu brokeri, de tip MLM, au început să facă înscrieri de „personal” pentru a cuceri piaţa care va fi una profitabilă, când va deveni obligatorie. Din păcate multe companii de asigurări nu se ocupă real de problemele pentru care fac aceste asigurări şi duc la pierderea credibilităţii clienţilor.

De multe ori am auzit o întrebara atât de uşoară dar şi complicată , legată de sănătate: Ce este asigurarea de Sănătate Privată?
Normal este o asigurare care trebuie să ne aducă liniştea noastră personală, prccum şi a familiei, în cazul în care suferim de anumite probleme de sănătate. Să ne asigure liniştea sufletească şi să ne sprijine, în plata atât de costisitoare a îngrijirii medicale. În unele ţări europene, această asigurare a devenit o necesitate în viaţă.
Mai nou, unele companii vin în sprijinul angajaţilor cu programe şi plăţi pentru aceste asigurări de sănătate. Una dintre companiile beneficiare ale acestor contracte este MediHelp International, care a apărut pe piaţa asigurărilor din 1999. Avantajul acesteia ca şi a altor companii, constă în asigurare de sănătate, atât pe teritoriul ţării cât şi pe plan internaţional. Majoritatea firmelor colaborează şi au relaţii de afaceri cu alţi parteneri din alte zone geografice, iar acest tip de asigurare “pică” perfect. În acest fel, angajatul companiei, beneficiază de asigurare de sănătate atât în interes de servici, cât şi în vacanţa privată, alături de familie.

Planurile de asigurare medicală privată oferă posibilitatea, nedorită de nimeni dar uneori necesară, de a merge la orice spital , la alegere, din lume, unde pentru marea lor majoritate există contracte de decontare a serviciilor direct cu asiguratorul. Dacă spitalul ales nu se află în lista cu contracte ale asiguratorului, aceasta va intermedia plata directă a facturilor de către asigurator.

Dar o întrebare persistă mereu în mintea oamenilor: Dacă am card european de sănătate, îmi mai trebuie asigurare de sănătate privată?
Cardul European De Sănătate este util pentru cei care se confruntă cu o problemă medicală neașteptată în timpul șederii temporare în străinătate. Cu acest card nu se obţine un acces permanent la serviciile medicale din afara țării de rezidență. Acest acces permanent se obţine doar prin asigurarea de sănătate internaţională . Adică mai concret:
– cardul de sănătate are valabilitate limitată de utilizare ( 6 luni ), se poate utiliza la clinică sau spital public, acoperă doar anumite tratamente ( necesită uneori plăţi adiţionale ). Pentru obţinerea cardului este necesară dovada plăţii la zi către sistemul public de sănătate ( uneori trebuie să ne agităm mult prea mult pentru nişte acte…)
– asigurare privată de sănătate : valabilitate conform durată contract, se poate utiliza la spital sau clinică atât privată cât şi publică, în general acoperă toate costurile pentru tratamente
Urmărind tipurile de asigurări cu care firmele vor să ne atragă spre produsele lor, am descoperit multe oferte care încearcă să convingă clienţii, unii oferind şi bonusuri.

Dar există asigurarea de sănătate ideală?
Este greu, pentru că oamenii nu sunt la fel, unii au anumite necesităţi, alţii altele, boala nu se “programează”, ea venind neinvitată.

Un plan de asigurare 100 % adaptate nevoilor noastre, cu acoperire internaţională, îngrijire medicala privată la cele mai bune centre medicale din lume, atât pentru ambulatoriu, cât şi pentru operaţii şi boli cronice, disponibilă 24/24 ore şi în 7/7 zile, cu preţuri accesibile în funcţie de nevoie şi vârstă, iar limita de acoperire a poliţei să fie de 2,5 milioane € conform planului de asigurare MediHelp Superior Plan ( cu cea mai mare limită a poliței ), este una reală, dar poate fi şi ideală?

De fapt fiecare dintre noi, avem o viaţă personală, motiv pentru care şi asigurarea de viaţă trebuie să fie una personalizată. Cum aş vrea eu să am asigurarea de sănătate, atunci când va fi….?
Simplu. Să plătesc cât este necesar pentru a beneficia de servicii de calitate, în timp util. Dacă voi pleca pe alte meleaguri, în interes de servici sau privat, să am parte de toate serviciile medicale incluse, realizabile în orice clinică sau spital din lume. Să mi se acorde atenţia cuvenită şi serviciile aferente pentru orice cetăţean, fără discriminare.

Vreau să fiu sigur că în momentul când voi avea nevoie de orice serviciu de sănătate, pot beneficia de acesta, fără a mă gândi la bani, clinică specializată sau alte probleme care se pot ivi. Problema asiguratului trebuie să fie legată doar de perioada de refacere nu şi de celelalte probleme colaterale!

Dacă esti sănătos, poţi obţine ceea ce-ţi doreşti!

DSC06633

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: