Pierduţi în spaţiu…

Ciufulici se trezește cu greu, enervat de sunetul ceasului. Oftează apăsând pe butonul de oprire. Se așează înapoi în pat. Ticăitul ceasului, însă, începe să se facă din ce în ce mai tare auzit. Până la urmă se ridică anevoios din pat și se pregătește pentru o nouă zi, de școală. În timp ce făcea mișcările mecanice, își aduce aminte că trebuie să stabilească cu prietenul său, detaliile pentru vizionarea filmului de la matineu, de duminică, de la cinematograf. Se uită pe fereastră și vede o mulțime de lume care se deplasează spre diferitele locuri care necesitau prezenţa lor, ca la un miting.
Se grăbește să nu piardă primul autobuz, deoarece astfel nu se mai întâlnea cu prietenul său, urmând să amâne totul pentru încă o zi.
Ciufulici reușeste să prindă un loc pe scara autobuzului ajungând în timp util la locul dorit. Își aduce aminte cu plăcere, că în seara care urmează, va urmări un episod săptămânal, al unui serial îndrăgit, gând care-i provoacă o anumită stare de bine.
Pe drumul obişnuit de la școală, o revede pe fata frumoasă care-i apărea zilnic în cale, atunci când pleca la o anumită oră, de la școală. Se hotărește, ca a doua zi să o urmărească pentru a afla cine este și să o contacteze în timpul cel mai apropiat. Deodată își aduce aminte că are de pus la Poștă, o felicitare către unchiul său, căci se apropia onomastica acestuia.
Apoi intră în magazinul Universal pentru a face cumpărături. Se gândește apoi să treacă pe la bibliotecă ca să-și o nouă serie de cărți, pentru avea ce citi, să se delecteze, seara înainte de culcare. Apoi să nu uite să treacă să achite facturile de la utilităţi, chiar dacă urmă să stea mai multe ore la cozi interminabile! Oftează … Când va ajunge acasă, trebuie să caute în dicţionar nişte cuvinte pe care nu le-a înţeles la şcoală.

Cârlionț sare din pat la sunetul melodiei de pe telefonul mobil. Se enervează și decide să chiulească de la prima oră. Se întoarce pe cealaltă parte, moment în care, primește un mesaj. Își ia telefonul și intră pe mail, văzând că prietenul său îi propune ceva ce aștepta de mult…
Se ridică din pat, pregătindu-se de plecare. Se uită la ceas și constată că este cam târziu. Se uită pe fereastră şi vede lumea grăbită…Intră pe internet și-și face o comanda la taxi. Apoi face o plată prin internet banking, precum și o comandă printr-un magazin online și repede, fuga jos că a venit taxiul.
Ajuns la destinație, așteaptă apariția prietenului. Între timp, în fața lui, trece o fată frumoasă. O aude vorbind cu prietena ei, ascultând pronunțarea numelui acesteia. Când aceasta se produce, Cârlionț intră pe o rețea de socializare și caută persoana după nume. O găsește, îi cere prietenia virtuală, ca apoi să ajungă și la un altfel de prietenie…
Pe ecran îi apare o informație, că este ziua unchiului, motiv pentru care îi trimite o felicitare virtuală.
Ce ușor este cu internetul. Repede face și o comandă online de niște pizza, deoarece, se pare că frumoasa fata vrea mult mai mult de la el, răspunzându-i deja la mesaj…O să o invite la el, se vor uita la un film pe internet și apoi cine știe ce va fi…! Cu o seară înainte descărcase mai multe filme, printre care erau și cele necesare la şcoală, la literatura română. Ce bine că există internetul, nu trebuie să stea mereu cu nasul în cărți… Cu o zi în urmă, căutase nişte cuvinte necunoscute, pe internet, aflând apoi ce înseamnă acestea.
Singura problemă ivită a fost spațiul de pe hard-disk care se cam umpluse, dar a găsit soluția şi pentru acest inconvenient, doar există magazin online de hdd .

Păpădie se ridică din pat, pornind laptop-ul care era doar în hibernare. Adormise cu el pornit, pe o rețea de socializare.
Intră pe site și începe cursul de pregătire, de la distanță. I se face foame și repede face o comanda pe internet. Intră pe rețelele de socializare și vede o figură nouă, o fată frumoasă. Îi trimite mesaje, după care se întoarce, alene, la …curs. Se uită pe fereastră, căutând cu privirea, trecătorii…care lipsesc cu desăvârșire.
Între timp, pe internet, se trimit, automat, felicitări virtuale pentru sărbătoriți.
Păpădie, mai dă un clic, urmărind mai multe emisiuni video care-i plăceau. Între timp, cineva sună la ușă:
– Au venit cumpărăturile mele online! – exclamă fericit Păpădie . Sper că au venit și mult doritele routere wireless .

Untitled

Trecut, prezent, viitor….Fiecare la rândul său a fost trecut, prezent…viitor.
În orice moment, trecutul poate deveni viitor, prezentul trecut iar viitorul un prezent dorit sau nedorit! Totul depinde de noi, de felul în care ne organizăm și vrem să trăim! Aceste trei timpuri sunt ca niște cărți de joc, pe care le extragi și vezi dacă ai rămas… Păcălici!
Fără internet, azi am fi pierduţi în spaţiu…

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: