Caută și vei găsi….

S-a făcut dimineață. În sfîrșit mă trezesc, adică mă ridic din pat. Treaz eram de mult timp, din cauza agitației că trebuie să plec în capitală. După ce-mi prepar cafeaua mă duc și mă ocup de mine, efectiv…

După 20 de minute cobor în parcare. Mă uit la mașini și mă gândesc. Privesc la Renault, apoi la mașina de lângă ea. Nu… la mașina aceea sigur mai trebuie comandate niște piese Opel Corsa . Până la urmă mă hotăresc și-mi iau propria mașina. Urc la volan și demarez. Abia fac câteva sute de metri că mă și oprește polițiștul. Depășisem viteza legală. Accept cu seninătate amenda și punctele de penalizare, pornind în continuare spre ținta mea finală.

Mergând mai încet din cauza traumei cu polițiștul, întâmpin de asemena și obstacole datorate coloanelor de mașini și a apelurilor telefonice pe care le primesc în mod continuu. Ajung și eu în patru ore, în capitală, după un drum care nu necesita mai mult de trei ore.

Deodată aud un zgomot la motor, apoi pâlpîie becul de la motorină. Fericit că zăresc o benzinărie intru hotărât să rezolv mica problemă. Telefonul sună intens. În timp ce iau pompa de benzină și alimentez mașina, răspund apelului telefonic, fiind concentrat asupra discuției. Opresc pompa și după ce plătesc alimentarea, urcând la volan, demarez. În momentul în care termin convorbirea telefonică, mașina se oprește “tușind”. Mă uit mirat…Doar alimentasem… Pentru a mă convinge, scot și privesc bonul fiscal. M-am îngălbenit… nu de cantitatea de combustibil, sau de preț ci din cauza tipului de combustibil…. benzină în loc de motorină!

Apelez de urgență la un prieten, care se pricepe la mașini, lucrând la o reprezentanță a acesteia. Îi spun de problema apărută, iar după câteva minute (probabil după ce a râs zdravăn) îmi comunică faptul că trebuie să scot benzina. Asta stiam și eu. Aveam și niște bidoane de apă, pe care le puteam goli ca să iau motorină… Ceea ce urma era mai grav. Trebuiau înlocuite niște piese, filtre… dar urma să-mi trimită pe cineva să mă ajute, după ce aveam acele accesorii, pe care mi le transmitea și eu le notam de zor. După aceste informații, îmi spune și o locație de unde să le achiziționez.

Asta este. Încui mașina și o pornesc spre tramvai. Mașina nu are cum să mi-o fure, doar să o ridice…Este parcată strâmb dar regulamentar. Se pare că voi petrece o noapte la hotel pe meleaguri bucureștene!

Ajuns în stație, cer informații unei femei pentru a alege mijlocul de transport optim. Între timp apare tramvaiul și repede mă urc, pentru a nu pierde timp. Femeia îmi face agitată cu mână iar eu o salut de asemenea. Am de mers trei stații. Cu o stație înainte de coborâre, apare controlorul ce-mi solicită biletul. Eu uitasem că mai este nevoie de așa ceva… și achit repede o sumă de bani pentru a nu rata coborârea. Ajuns pe sol, privesc uimit spre câmpt. Ceva nu este în regulă. Caut să întreb pe cineva dar nu am pe cine. Timp de câteva minute sunt singur în zonă.

Pe partea opusă, apare un tramvai și mă decid să-l abordez pe șofer. Acesta se uită la mine ca la un extraterestru apărut din boscheți și-mi face semn să urc. Așa și fac, trezindu-mă iar lângă controlori. Zâmbesc când mă văd, știind că sunt victimă sigură. Îi întreb dacă au să de-a rest la bani mai mari, pentru a nu pierde timpul. Apoi aflu că luasem tramvaiul în sens opus…De aceea îmi făcuse semn doamna pe care o întrebasem de rută…  deci nu era din cauză că se despărțea cu greu de mine!

În sfîrșit ajung la destinație. Ce bine că magazinul era chiar în stație. Ofer biletul cu cele necesare vânzătorului, iar acesta îmi spune că nu are toate produsele, iar cele de pe stoc, au un preț de cazi pe spate… cu grijă să nu te lovești la cap!

Dezamăgit, o pornesc spre stație. Am pierdut timpul degeaba! Acolo pe băncuță stătea un bătrînel care râdea, enervându-mă.

– Nu ai găsit nimic…

– La magazinul de piese auto?

– Da… Totul se rezolvă online.

– Da… probabil …

– Eu mi-am comandat  piese Seat Ibiza de pe un site cu bursă.

Mă uit mirat la el și apoi plec gânditor. Îmi cumpăr bilet pentru a nu plăti iar amendă. Apare tramvaiul și după două ore, ajung la mașina mea. Mă așez pe scaunul șoferului gândindu-mă. Văd un bătrînel care-și plimbă nepoțelul, fericit. Cine nu are bătrîni să-i cumpere! Oare bătrănelul din stație, vorbise serios? Se pricepe la online? Ia să caut și eu.

Intru repede pe net și caut bursă de mașini. O fi existând aşa ceva?

Dau de situl Dezmembraripenet.ro și constat că pot depune o cerere de ofertă, ceea ce și fac. În câteva minute primesc mai multe oferte, ca la bursă. Aleg repede oferta cea mai avantajoasă de la firmele de dezmembrări. Am găsit chiar în București… Comand produsul care-mi poate fi livrat într-o oră. Vorbesc cu prietenul meu, spunându-i că am toate piesele în timp util iar el îmi va trimite un coleg pentru a rezolva mica problemă, provocată de neatenția mea. Se mirase că a durat atât de mult achiziția pieselor… El se mira că eu nu auzisem de situl online… Toate parcurile de maşini trimit oferte iar clientul poate alege varianta ideală!

În mai puțin timp decât pierdusem eu cu plimbările la magazinul de piese auto, mașina era deja funcțională și verificată. Am scăpat să petrec anapoda o noapte neprogramată. De ce să cauți produsul de nebun prin magazine, când acesta poate veni singur la tine, în variantă optimă: calitate-preț-livrare?

Acum am devenit specialist în piese de schimb și magazine online. Într-una din zile, un prieten, care se folosise și el de bursa online, îmi spusese:

“Măi ce deștept ești!” . Așa și este. Experiența se dobândește și prin gafe… acum îmi dau seama de puterea onlinului, a bursei de orice fel, precum și de încrederea în oamenii din jur!

dezmembraripenet1

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: