Domeniu propriu

Internetul a ajuns să fie considerat ca “ceva necesar şi util”, trecând de multă vreme de la un simplu moft la ceva care nu poate lipsi din viaţa noastră.

Bloggerul a ajuns să fie mult mai solicitat  decât un reprezentant al presei scrise. De ce? Pur şi simplu, prin online se poate prezenta adevărata realitate existentă.

Un blog trebuie să fie apreciat la adevărata lu valoare, motiv pentru care sunt unele aspecte care nu se pot neglija.

Modul în care arată blogul, usurinţa în căutare, designul sunt importante oferind în realitate cartea de vizită a bloggerului. Platformele care se află în subdomenii sunt limitate în în acest context, motiv pentru care existenţa unui domeniu propriu este mai mult decât importantă.

Folosirea unui subdomeniu este echivalentul unui al doilea site. Acesta nu are nume propriu fiind doar o extensie a domeniului principal, fiind ca un copil al unei mame care impune anumite reguli.

În momentul când bloggerul alege trecerea pe un domeniu propriu trebuie să-şi aleagă numele acestui domeniu care trebuie verificat în aşa fel încât să nu mai existe. Nu pot fi două domenii cu acelaşi nume. Acest domeniu se poate achiziţiona la un preţ rezonabil în care să se includă găzduirea web, adică serverul pe care blogul nou-născut să locuiască.

Există unele domenii care permit ca un subdomeniu să devină domeniu cu numele său specific, având extensie de “.ro” sau “.com”. Dacă un blogger trece de pe subdomeniu pe domeniu propriu îşi poate transfera cu usurinţă, sprijinit de proprietarii de hosting, toate datele pe noua locaţie.

În momentul îm care blogul devine un domeniu propriu, bloggerul îşi pierde toate avantajele page autority, domain authority şi trebuie să lupte să ajungă la acelaşi MozRank pe care-l obţinuse pe subdomeniu.

Domain Authority se calculează în funcţie de vechimea domeniului blogului, de numărul de bloguri şi situri care fac trimitere către acest blog, numărul de articole şi pagini existente pe blog. Această valoare se defineşte de către un număr între 0-100.

Page Authority calculează importanţa paginilor pentru motoarele de căutare şi are o valoare cuprinsă de asemenea între 0-100, diferită de valoarea Domain Authority.

MozRank este acel Page Rank care face o evaluare între cantitatea numărului de bloguri care fac trimitere la acest blog precum şi calitatea acestora. Valoarea se reprezintă printr-o cifră de la 0-10.

Pentru o bună desfăşurare a activităţii online este utilă folosirea unui server pentru gazduire fisiere cloud. Fisierele aflate în lucru acasă se pot salva pe internet (“în nori”) şi se pot prelucra şi dezvolata în altă parte, folosindu-se “locul lor” de stocare virtuală.gazduirehostincloud

Mai nou se utilizează trecerea de pe subdomeniu WordPress pe domeniu propriu tot pe servere WordPress cu facilitatea existenţei unui WordPress Cloud Hosting .

cloud-computing

Am aflat că cei de la Clausweb, cu o vechime de peste 11 ani, parteneri ROTLD pentru înregistrare domenii (.ro) ar putea face mai uşoară această trecere.

Nu ştiu cum este, n-am încercat dar poate aflu de la alte persoane care au folosit aceste servicii.

Contează trecerea la un domeniu propriu? Categoric da. Bloggul cu domeniul propriu este imaginea bloggerului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: