România mirifică – Covasna

Covasna este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică în care se tratează afecțiunile cardio-vasculare, situată în sud-estul Carpaților de Curbură, la o altitudine de 580 de metri. Orașul a fost atestat documentar în anul 1567, cu reminiscențe istorice aparținând perioadei neolitice.

În secolul al XVIII-lea, au avut loc mai multe erupții vulcanice, iar o rămășiță a acestora este “Balta Dracului”, punct de atracție turistică. Activitatea vulcanică este de domeniul trecutului, în prezent, Covasna este renumită pentru ape minerale și mofete (emanațiile gazului post-vulcanic în care predomină în mod cert dioxidul de carbon).

Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial sau Monumentul Eliberatorului, realizată de sculptorul Theodor Ionescu este punctul de atracție al stațiunii. Alte atracții turistice, pe lângă acest Monument și Balta Dracului sunt Cetatea Dacică, fosta Vilă de Vacanța a cuplului Ceausescu și Planul Înclinat.

Planul Înclinat este zona dintre Valea Zânelor și Șiclău. În zona respectivă există o șină de cale ferată pentru trenulețul, Mocănița care face primbări în anumite perioade din an.

Printre celebritățile locale au fost inginerul Horia Ciolan și handbalista Iosefina Ștefănescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: