La umbră

Soarele își trimite razele asupra noastră. Deși stau pe loc, simt cum transpir. Mă opresc în spatele unei case, lipindu-mă de peretele acesteia, de parcă eram un afiș publicitar. Poziția respectivă mă ținea departe de soarele arzător. De ce nu-și construiesc oamenii case mai înalte?

Mă uit prin jur. Oamenii se deplasau ca melcii, în rând. Mergea câte unul la un copac, respirau aerul cu nesaț, apoi se deplasau la următorul copac, eliberat de călătorul precedent, iar locul acestuia era luat de următoarea persoană. Interesantă idee….

Un bărbat se deplasa turnându-și apă din bidonul de doi litri pe cap, din zece în zece metri. Aveam impresia că a venit dintr-o zonă ploioasă.

O fată tânără… nu-și turna apă pe cap și corp…. doar ținea o umbrelă.

După atâtea observații este timpul să mă deplasez… Aleg calea mai lungă, pe acolo unde sunt mai mulți copaci. Înainte de porni pe această rută spre casă, mă opresc la o bere rece. Simt o briză răcoroasă… dar nu este marea, ci doar un aer condiționat. Din discuțiile celor prezenți, încep să-mi vină idei…. așa că mai beau o bere.

După două ore, o pornesc agale, prin parc, apoi pe drumul arzător pe unde copacii sunt adevărate bogății naturale. Poate reușim să plantăm câțiva copaci și aici, ca să nu fie atât de lungă „coada” la trecerea pe sub copaci….. Peste tot în țară, avem nevoie de copaci.

Cu aceste gânduri, intru în casă și văzând-o pe soția mea agitând mătura, îi spun noile mele obiective legate de natură și scap ușor….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: