Povestea mandriei

A fost odată ca niciodată… cineva care a pus suflet şi a făcut lucruri măreţe. Încet , a descoperit numele şi valoare,a devenind MÂNDRIA. Încet încet el umblând prin lume, a găsit prieteni cu chipul şi asemănarea lui…. S-a căsătorit şi a devenit NUL.
EL consideră că toate celelalte personae , sunt mult sub nivelul său. Încet s-a retras singur şi s-a contemplat în viaţă, apărând încet copiii săi, din NEPĂSARE, s-a iscat UITAREA devenint apoi LENE.
Cei trei copii ai săi, au pornit prin lume şi au adunat adepţi, fiecare pentru el, şi chiar pentru toţi, împreună.
MÂNDRIA a început să ţipe la NEPĂSAREA, care prin UITARE a devenit LENE!
Azi ei umblă împreună sau separat încercând să adune adepţi, pentru a veni la putere.
NEPASAREA , a trecut pe la omul : care nu se sinchiseşte să ridice un obiect căzut unui semăn de-al său ( dacă l-a scăpat, să-l ridice…), dacă vede că un om greseşte nu-i trece prin cap să dea sfaturi utile, trece cu privirea spre cer când vede o veche cunostinţă, nu respectă regulile de circulaţie ( viteză excesivă cu maşina, şi nu numai )…..

70 Vaca prin oras

UITAREA îl fericeşte pe omul care-şi uită cunostinţele prietenii, ignoră ajutorul primit, crezând că totul i se cuvine de drept….

484 Rata de Voronet

LENEA …cucoană mare, de ce să ajute pe cineva să transporte un produs imens cu care se chinuie sau să cedeze locul în mijloacele de transport în comun celor care au nevoie?, dacă nu are profit de ce să se implice în ceva ,sau să ducă gunoiul până la coş când pământul este mai aproape? Prea multă lene ca să facă ordine şi curăţenie până murdăria devine rege, şi nu numai….

image011bb

Uite aşa cei trei copii încet-încet cuceresc omul, lumea şi viaţa pământească. Cel mai rău este când toţi trei se adună într-un singur om, unde este şi părintele lor, care apoi se va multiplica ca o clonare….

Lasă un comentariu